Gulášová polévka s houbami

300 g hovězího masa
1 střední cibule
4 brambory
hrst nakrájených hub
2 lžičky mleté papriky
1/2 lžičky pálivé papriky nebo chilli (toho méně)
1/2 lžičky kmínu
3 lžíce másla
2 lžíce mouky
vývar
olej
sůl
pepř
petrželka

V hrnci na oleji orestujeme cibuli, vložíme maso nakrájené na malé kousky a zprudka opečeme. Osolíme, přisypeme papriku, zalijeme částí vývaru a dusíme doměkka. V pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme očistěné a nakrájené houby, osolíme, pokmínujeme a dusíme cca 20 minut. Houby vyndáme, do pánve přidáme zbylé máslo (2 lžíce), necháme rozpustit, zasypeme moukou a připravíme jíšku. Když je maso měkké, přilijeme k němu cca litr vývaru (případně vody), přivedeme k varu, přidáme jíšku, rozšleháme, opět přivedeme k varu a vložíme brambory nakrájené na kostičky a podušené houby. Vaříme cca 15-20 minut - do změknutí brambor. Při servírování posypeme petrželkou.

Další recepty Celý díl