Teplý salát s hruškami a houbami

400 g malé brambory
60 ml olivový olej
500 g různé houby např. bílé žampióny, hlíva ústřičná a pravé hřiby
1 svazek nasekaná jarní cibulka
2 zralé hrušky nakrájené na plátky
šťáva a kůra z citronu
30 ml bílý vinný ocet
60 g rukolové lístky
2 zralá avokáda, nakrájená na plátky
100 g pražené nasekané mandle

Vařte malé neoloupané brambory asi 15 minut, dokud nezměknou. Nechte je vychladnout a pak je rozřízněte napůl. Rozehřejte 30 ml olivového oleje vpánvi a smažte brambory do zlata. Přidejte houby a jarní cibulku a smažte dalších pár minut. Nakonec přidejte hrušky (opatrně –velmi rychle se rozpadnou). Přidejte citronovou šťávu a kůru, stejně jako zbývající olivový olej a vinný ocet. Míchejte, dokud se vše neprohřeje, potom dochuťte solí a černým pepřem. Na talíře položte rukolu a na ni teplou salátovou směs a přelijte šťávou. Na závěr posypte mandlemi a obložte avokádovými plátky.

Další recepty Celý díl