Koláč s červeným rybízem
500 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
250 g másla
4 vejce
1 kypřicí prášek do pečiva
100 g krupicového cukru
500 g červeného rybízu
dokončení - moučkový cukr
Z mouky, cukru, másla, žloutků a kypřicího prášku vypracujeme těsto. Polovinu dáme na chvíli (asi na 30 minut) do mrazáku. Zbytek těsta rozválíme na pečicí papír o velikosti plechu (rozměr plechu 38 x 26 cm) a přeneseme na plech. Posypeme očištěným rybízem. Z bílků a krupicového cukru vyšleháme sníh, který rozetřeme na rybíz. Nahoru nastrouháme zbytek těsta z mrazáku. Pečeme ve středně vyhřáté troubě na 170°C, asi 35 minut. Upečený koláč pocukrujeme.