Fricasse z lesních hub
400g lesních hub
2 střední brambory
1 little gem sálat
1 stroužek česneku
6 listů petržele
kachní nebo vepřové sádlo
sůl
pepř
Omyjte houby a očistěte od nečistot a nechte okapat. Větší houby nakrájejte na velikost tak akorát. V mezičase si svařte vodu se solí. Vroucí vodou zalijte houby a nechte 2 minuty vařit. Po dvou minutách sceďte a nechte okapat. Vodu můžete nechat na vývar. Brambory nakrájejte na tenké plátky. Na horkém sádle opékejte brambory cca 10 min, dokud nezměknou a nebudou zlatavé. Sceďte a dejte stranou. Na pánev dáme 3 lžíce sádla a na horké sádlo houby a opékáme cca 5 minut. Po 5 minutách okořeníme, přidáme brambory a na nudličky nakrájený salát, česnek na plátky a nasekanou petržel. Promícháme, už nevaříme a ihned servírujeme.