Kapustová sekaná

500 g mletého masa (mix vepřového a hovězího)
menší hlávka kapusty
1 cibule
1 oranžová paprika
150 g anglické slaniny
2 vejce
2 lžíce strouhanky
sůl
mletý pepř
6 stroužků česneku
majoránka
sádlo, nebo olej
plechovka drcených rajčat
brambory jako příloha

Na pánvi rozehřejeme sádlo nebo olej a osmahneme na něm společně slaninu a cibuli. Až cibule zesklovatí, přidáme pokrájenou papriku a kapustu a vše orestujeme do částečného změknutí.

Maso smícháme s vejci, strouhankou, osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek, majoránku a prochladlou směs z pánve. Všechno důkladně promícháme. Z těsta vytvarujeme šišku a pečeme v troubě na 200°C. Můžeme udělat i menší šišky a zabalit je do spařených listů kapusty.

Jako přílohu podáváme bramborovou kaši nebo uvařené brambory a drcená rajčata, která jsme prohřáli na pánvi s česnekem a bylinkami.

Další recepty Celý díl