Houbová omáčka s pečenými brambory, vejcem a hovězím masem
300 g pokrájených hub
1 menší cibule
2 cm plátek másla
5 lžic oleje
1/2 lžičky kmínu
sůl
2 lžíce nasekané petrželky
1 l studeného vývaru
200 ml zakysané smetany, nebo sladké smetany
citron
brambory
vejce
dušené hovězí maso
solamyl
Na oleji a másle zpěníme cibulku, přidáme osolené kousky hub spolu s kmínem a petrželkou, průběžně mírně podléváme. Po změknutí hub odstavíme z ohně a vmícháme smetanu. Pokud použijeme sladkou smetanu, podle chuti okyselíme citronem. Dosolíme. Dle potřeby můžeme zahustit solamylem rozmíchaným v troše mléka nebo vody. K omáčce podáváme podušené hovězí maso, uvařené vejce a pečený brambor.