Karbanátky se zelím
500 g mleté maso - míchané nebo z plece
250 g kysané zelí okapané
50 g rajský protlak
2 vejce
4 stroužky česneku
sůl
pepř mletý
1 lžička mletá sladká paprika
160 g vařené brambory jemně nastrouhané
1 hrst hrubá mouka
olej na smažení
Mleté maso dáme do mísy, přidáme okapané, vymačkané zelí, které jsme překrájeli na kratší kousky, nastrouhaný česnek a studené vařené brambory, protlak, vejce, papriku, sůl a pepř.
Vše řádně promícháme a dle potřeby přidáme trochu hrubé mouky. Mouky nedáváme moc, směs by měla být vláčná, jako pojidlo tam již máme vejce a brambory. Ze směsi tvarujeme mokrou rukou placičky, které smažíme v pánvi s roztopeným olejem nebo sádlem z obou stran dozlatova. Hotové dáme okapat na ubrousek.