Vepřová plec na medu a badyánu

1 kg vepřové plece
1 šálek medu
1 palička česneku
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
2–3 feferonky
2 hvězdičky badyánu
3 lžíce sójové omáčky
1 šálek přepuštěného másla
3 lžíce strouhanky
šálek hrubě mletých vlašských ořechů
sůl

Plec mírně prosolíme. Polovinu medu rozmícháme se sójovou omáčkou, zázvorem, s prolisovaným česnekema rozdrceným badyánem.Maso vložíme do pekáče vymazaného máslem a potřeme ho medovou směsí, přidáme feferonky, podlijeme vodou. Pekáč přiklopíme a dáme ho do rozehřáté trouby, kde se bude plec pomalu péct při teplotě 150 °C přibližně dvě až dvě a půl hodiny. Zhruba po hodině masootočíme, je-li zapotřebí, ještě mírně podlijeme a přiklopenévrátíme do trouby. Zbylé máslo a med smícháme se strouhankou a ořechy. Když je maso měkké, navršíme na něj ořechovou směs a dáme dopéct.

Další recepty Celý díl