Kuřecí supreme s hráškovým bulgurem a slaninovými chipsy

1 kuřecí prso supreme
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
citron
větvička tymiánu
1 stroužek česneku
50 g bulguru
150 g mraženého hrášku
1-2 lžíce smetany 33%
sůl
anglická slanina

Bulgur propláchněte, zalijte přiměřeným množstvím horké vody, přidejte špetku soli a uvařete doměkka. Bude to trvat asi 20 minut. Hrášek nasypte do vroucí vody. Vařte asi 3-4 minuty. Sceďte a přelijte studenou vodou. Vložte zpět do hrnce a mixujte tyčovým mixérem. Přilijte smetanu, přidejte špetku soli a ještě krátce promixujte. Smíchejte s uvařeným bulgurem. Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí supreme osušte papírovou utěrkou. Osolte a opepřete z obou stran. Do pánve vložte asi lžíci másla a lžíci oleje. Do rozpáleného tuku vložte kuřecí maso kůží dolů a 3 minuty opékejte. Během opékání trochu ztlumte plamen, abyste kůži nespálili. Po třech minutích otočte a pečete další 3 minuty. Maso položte na plech nebo do plechového pekáčku a dejte do předehřáté trouby dopéct. Podle velikosti to bude trvat 10-15 minut. Po upečení nechte maso odpočinout. Vymačkejte šťávu z jednoho menšího citronu. Nalijte šťávu do pánve s výpekem. Přidejte větvičku tymiánu a česnek, prohřívejte, dokud se šťáva nezredukuje. Odstavte z plotny. Můžete přidat ještě kousek másla. Šťávu přeceďte. Supreme překrojte šikmým řezem na tři části. Na talíř nandejte hráškový bulgur, položte na něj maso a lehce přelijte šťávou.

Další recepty Celý díl