Pečená vepřová kotleta s kaštany a kořenovou zeleninou

700 g vepřové pečeně
1 cibule
5 stroužků česneku
300 g mrkve
300 g kořenové petržele nebo v kombinaci s celerem
500 g kaštanů
1/2 hrnku suchého bílého vína
3-4 hrnky kuřecího vývaru
2 bobkové listy
2 kuličky nového kořenítymiánteriyaki omáčka

Troubu předehřejemena 150 stupňů. Osolit a opepřit očištěné maso, vcelku orestovat, dát bokem.Přidattuk a orestovatnajemno nakrájenou cibuli a lisovaný česnek. K tomu nastrouhanou nebo na kousky nakrájenou zeleninu, kaštany, a orestovatdozlatova. Přidatbílé víno a trochu svařit. Do omáčkyvrátitmaso, přidatbylinky a koření, a pak tolik vývaru aby bylo ponořené. Péctvtrouběpomalu podle velikosti masa. Podlévat a vpolovině pečení přidat nakrájené pomeranče. Jako příloha může být rýže a např. teriyaki omáčka.

Další recepty Celý díl