Candát s koprovou omáčkou a šťouchanými brambory

2 filety z candáta (300 g)
1 limetka
čerstvý kopr
100 ml smetana na šlehání
100 ml zakysaná smetana
20 g špaldová mouka
100 ml horký vývar
25 g máslo
10 ml olivový olej
6 brambor
2 šalotkysůl
pepř

Na másle a olivovém oleji orestujeme špaldovou mouku, zalejeme horkým vývarem, přidáme smetanu na šlehání a zakysanou smetanu. Vaříme asi 2 minuty a přidáme najemno nakrájený kopr. Candáta marinujeme v kopru, pepři a limetové šťávě, orestujeme na olivovém oleji z obou stran a poté osolíme. Uvaříme si oloupané brambory a poté je promneme s opečenou šalotkou a máslem. Vše podáváme ozdobené snítkou kopru a výsečí limety.

Další recepty Celý díl