Grilovaný lilek s ovčím sýrem, česnekem a bylinkami
větší lilek
100 g ovčího sýru
1 lžíci tvarohu
1 stroužek česneku
čerstvá bazalka, oregano a pažitka
1 lžička olivového oleje
sůl
pepř
Lilek podélně nakrájíme na tenké plátkylehce osolíme a necháme chvilku odležet, pak ubrouskem vysajeme zplátků vodu a potřeme olivovým olejem. Plátky lilku grilujemez každé strany cca 2-3 minuty (záleží, jak hrubé plátky jste si nakrájeli). V misce smícháme sýr, lžíci tvarohu, prolisovaný česneksůl, pepř a posekané bylinky.Připravenou náplní namažeme každý plátek zvlášť. Na talíři ozdobíme čerstvou bazalkou a můžeme podávat. Nejlépe chutná s opečenou tmavou bagetkou nebo celozrnným chlebem.