Teplý salát s hruškami a houbami

malé brambory 400 g
olivový olej 60 ml
různé houby (např. bílé žampióny, hlíva ústřičná a pravé hřiby 500 g)
nasekaná jarní cibulka 1 svazek
zralé hrušky, nakrájené na plátky 2 ks
šťáva a naškrábaná kůra z jednoho citronu
bílý vinný ocet 30 ml
rukolové lístky 60 g
zralá avokáda, nakrájená na plátky 2 ks
pražené nasekané mandle 100 g

Vařte malé neoloupané brambory asi 15 minut, dokud nezměknou. Nechte je vychladnout a pak je rozřízněte napůl. Rozehřejte 30 ml olivového oleje ve velké fritovací pánvi a smažte brambory do zlatohněda. Přidejte houby a jarní cibulku a smažte dalších pár minut. Nakonec přidejte hrušky (opatrně, velmi rychle se rozpadnou). Přidejte citronovou šťávu a kůru, stejně jako zbývající olivový olej a vinný ocet. Míchejte, dokud se vše neprohřeje, potom dochuťte solí a černým pepřem.Na servírovací talíře položte rukolu a na ni lžící položte teplou salátovou směs a přelijte šťávou. Dílo dokončíte posypáním mandlemi a avokádovými plátky.

Další recepty Celý díl