Květáková pizza

1 střední květák
150 g strouhaného sýra (mozzarela, parmezán)
2 celá vejce
sušený tymián
sůl, pepř

Náplň

kukuřice
100 g šunky
5 lžic rajčatového pyré
1 cubile
100g sýra

Troubu předehřejte na 190 stupňů. Květák rozmixujte v mixéru, nebo nastrouhejte tak, aby aby z něj nebyla kaše. Takto přpravený květák vařte nad parou alespoň 10 minut. Hotový květák zbavte přebytčné vody pomocí utěrky - vymačkejte ho. Přidejte vejce a nastrouhaný sýr, vše dochuťte. Na pečící papír naneste rovnoměrně základ pizzy. Pečte 12 minut, pak placku obraťte a pečte dalších 12 minut. Na takto předpečený základ navrstvěte pyré z rajčat, šunku, kukuřici, cibuli a nastrouhejte sýr. Pizzu pečte do zlatohnědé barvy.

Další recepty Celý díl