Zmrzlina z čokoládových vajíček
6 žloutků
400 g mléko
100 g smetana
100 g třtinový cukr
1 vanilkový lusk vyškrábnutý
200 g čokoládových vajec
0,04 l vodka
Všechny suroviny, kromě čokoládových vajec a vodky, dáme do jednoho hrnce a na plotně zahřejeme, za neustálého míchání do teploty kolem 75-80°C. Vznikne hustší konzistentní omáčka, která se nesmí převařit nebo přihřát na dnu hrnce, jinak se zdrcne. Poté přidáme čokoládová vejce, vodku, rozpustíme, rozmícháme, vyjmeme vanilkový lusk a necháme zmrazit v mrazničce. Co hodinu promícháme. Po vytuhnutí v mrazničce do konzistence másla ji přešleháme mixérem, tím získá hladkou a lesklou konzistenci. Pokud někdo máte přístup k tekutému dusíku, můžete tento proces zrychlit a zmrzlinu podávat do 5 minut.