Alpská polévka
1 cibule
1 pórek
1 l drůbeží vývar
muškátový oříšek
majoránka čerstvá
1 stroužek česneku
150 g sýr eidam
2 mrkve
50 g máslo
500 g brambory
pepř
sůl
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Pórek umyjte a nakrájejte na kolečka. Mrkev očistěte a nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci na rozehřátém másle všechnu zeleninu opečte. Česnek oloupejte a prolisujte. Do hrnce přidejte česnek, zalijte vývarem. Vařte asi 15 minut. Mezitím si nastrouhejte sýr. Přidejte polovinu sýra do hrnce, osolte, ochuťte muškátovým oříškem, pepřem, majoránkou. Dovařte doměkka. Polévku rozdělte na talíře a zbylým sýrem jednotlivé porce posypte.