Alpský knedlík (Germknödel)

3 hrnky polohrubé mouky
1/2 droždí
3 lžíce cukru
hrnek mléka
1 vejce
povidla
trochu másla
cukr moučka

Nejprve si připravíme kvásek. Droždí smícháme s trochou vlažného mléka, špetkou cukru a lžičky mouky. Rozmícháme a dáme kynout. Po vykynutí dáme kvásek do připravené mísy, kde je lehce osolená mouka a zbytek cukru. Klepneme vejce a umícháme těsto, které opět necháme kynout aspoň hodinu. Poté děláme placky, které plníme lžící povidel. Uděláme větší koule a necháme opět kynout. Připravíme si kastrol s napařovacím sítkem a vložíme po jednom knedlíku. Napařujeme 12 minut. Mezitím si připravíme vanilkový krém. V mléce rozmícháme pudingový prášek, cukr a dáme vařit. Po zhoustnutí přidáme žloutky, které rozmícháme a vypneme. Nakonec rum dle chuti. Na talíř nejprve dáme krém, na to knedlík, posypeme mákem, cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.

Další recepty Celý díl