Dort Pavlova

3 bílky
200 g cukr krupice
špetka soli
400 g smetany ke šlehání
3 lžíce cukru
šťáva z 1/2 citronu
balsamico redukce
ovoce dle chuti
čerstvá máta na ozdobení

Bílky šlehejte s cukrem a špetkou soli do tuhého sněhu. Jakmile je sníh vyšlehaný, vytvořte lžící kruhy o vámi zvoleném průměru. Pláty pečeme na 115 stupňů přibližně 1 h a 15 minut. Mezitím si vyšlehejte šlehačku s cukrem a šťávou z citronu. Šlehačku dejte do lednice. Hotové pláty nechte zcela zchladnout. Dort sestavujeme přibližně 2 hodiny před servírováním. Na spodní plát dáme pořádnou vrstvu šlehačky, posypeme ovocem a přiklopíme dalším plátem. Případně můžete přidat redukci z octu balsamico. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny.

Další recepty Celý díl