Domácí ricottové noky se sušenými rajčaty, cuketou a čerstvou bazalkou
4 porce
0,5 kg ricotty
50 g strouhaného parmazánu
2 žloutky
špetka strouhaného muškátového oříšku
100 g hladká mouka
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
300 g sušených rajčat
4 stroužky česneku
2 větší cukety
hrst čerstvé bazalky
Ricottu dáme do mísy spolu se strouhaným parmazánem, žloutky, muškátovým oříškem, moukou a solí a vypracujeme těsto. Necháme 20 minut odležet v lednici. Mezitím převedeme vodu k varu a a z těsta tvarujeme noky a vaříme v osolené vodě cca 3 minuty. Poté, co noky vyplavou, zchladíme ve studené vodě. Na pánvi na oleji orestujeme česnek, sušená rajčata a cuketu. Přidáme nasekanou čerstvou bazalku, uvařené noky a osolíme.opepříme. Poté servírujeme do talíře a přizdobíme parmazánem a lístky čerstvé bazalky.