Různé

Trhací chléb se sýrem slaninou a rozmarýnem

6 stroužků česneku
čerstvý rozmarýn
olivový olej
1 menší chléb
máslo
mořská sůl
sýr tučnější
anglická slanina

Česnek s rozmarýnem rozsekáme a přidáme olivový olej. Sýr, slaninu nakrájíme na malé čtverečky cca. 3 cm. Na pánvičce rozehřejte máslo, přidejte česnek s rozmarýnem, sůl a vše spolu prohřejte. Chléb nakrájejte tzv. na ježka, ale dávejte pozor, aby se chléb neprořízl. Mezi zářezy dejte česnekové máslo, sýr a slaninu. Pečte na 180 st cca 10 minut přikryté alobalem. Následně alobal odkryjte a dopečte do zlatova.

Hotový koupený pecen chleba se nařízne ostrým nožem - šikmé zářezy do kříže po celém chlebu, podobně jako když nařízneme špekáčky před opékáním, aby nepraskly. Do zářezů se loží ingredience a chléb se rozpeče cac 10 minut v troubě a pak se díky naříznutí snadno trhá na kousky i se zapečeným sýrem, petrželkou atd.

Další recepty Celý díl