Těstoviny s lososem a cuketou
150 g lososa
300 g těstovin
1 cuketa
150 ml smetany
30 ml olivového oleje
hrst čerstvé bazalky
šťáva z půlky citrónu
sůl
černý pepř
Lososa zakápneme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Zabalíme do alobalu potřeného olivovým olejem a pečeme v troubě cca 20 minut při teplotě 180°C. Rybu necháme trochu zchladnout a poté opatrně rozdělíme vidličkou na menší kousky. Cuketu omyjeme a nakrájíme podélně na tenké plátky, nejlépe škrabkou na zeleninu. Ve vroucí vodě vaříme cca 1 minutu a scedíme. Na rozehřátou pánev vlijeme smetanu. Když se začne vařit, ochutíme ji solí, pepřem. Až smetana zhoustne, přidáme nakrájenou bazalku, kousky lososa a plátky cukety. Jemně promícháme a chvilku povaříme. Těstoviny připravíme podle návodu na obalu. Hotové přendáme do větší mísy a promícháme s cuketovou omáčkou s lososem.