Různé

Bramborový salát dle Michala Klemense se smaženými vepřovými řízečky

kvalitní brambory na bramborový salát
zeleninový vývar
voda
sůl
pepř
mrkev
celer
cibule
petržel
kyselý okurek
hořčice
majonéza
cukr
ocet
uzené maso

Stejně velké brambory omyjeme pod tekoucí vodou a dáme vařit do zeleninového vývaru do poloměkka. Uvařené brambory necháme vychladnout a následně oloupeme. Očistíme si kořenovou zeleninu, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme do poloměkka v nálevu, který si připravíme z octa, cukru, soli a pepře. Kořenovou zeleninu po uvaření scedíme a necháme vychladnout. Uzené maso nakrájíme na malinké kostičky a na sucho upečeme na pánvi. Syrovou cibuli a kyselý okurek nakrájíme najemno. Brambory nakrájíme na malé kostičky nebo protlačíme přes sítko a smícháme spolu s kořenovou zeleninou, cibulí, okurkem a vychladlým uzeným. Dle potřeby dochutíme solí, pepřem, cukrem, hořčicí, octem. Ke konci přidáme majonézu a vše lehce spolu promícháme a necháme aspoň jeden den odležet.

Řízečky

vepřové maso (kýta, kotlet, krkovice)
sůl
vejce
hladká mouka
strouhanka
sádlo

Vepřové maso naklepeme, osolíme, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a světlé strouhance. Smažíme na sádle dozlatova. Podáváme spolu s bramborovým salátem a dozdobíme citrónem a snítkou petrželky.

Další recepty Celý díl