Různé

Grilovaný tuňák, ragú z čočky beluga, šafránová espuma

4 porce

200 g tuňák
sezam černý
tymián
rozmarýn
200 g chřest zelený
100 g mrkev
100 g cuketa
50 g máslo
200 g čočka beluga
150 g smetana 31 %
šafrán
sůl

Čočku belugu uvaříme na skus tak, aby byla křupavá. Všechnu zeleninu pokrájíme na pravidelné kostičky a následně orestujeme na másle. Smetanu zavaříme se špetkou soli a šafránem, nalijeme ji do láhve na výrobu šlehačky, do které natlačíme dvě bombičky CO 2. Tuňáka vyválíme v sezamu a následně ho opečeme ze všech stran na pánvi tak, aby střed zůstal syrový. Uvařenou čočku a orestovanou zeleninu smícháme dohromady, dochutíme solí, naservírujeme do talíře, tuňáka přeřízneme na 4 díly a každý díl servírujeme na 1 porci. Doplníme omáčkou z lahve na šlehačku.

Další recepty Celý díl