Moučníky a cukroví

Čokoládový pohár s mascarpone a ostružinami

300 ml smetany
250 g mascarpone
½ - 1 baliček vanilkové cukru
100 g hořké kvalitní čokolády
50 g ostružin

Polovinu smetany přivedeme k varu, pozvolna v ní rozpustíme nalámanou čokoládu a necháme vychladnout. Druhou polovinu vyšleháme v pevnou šlehačku. Mascarpone podle chuti osladíme, vymícháme a lehce do něj vmícháme šlehačku. Krém rozdělíme na dvě poloviny. Do první poloviny bílého mascarponového krému vmícháme asi dvě lžíce čokoládového krému a rozdělíme do 4 připravených pohárů. Na něho nalijeme vychladlý čokoládový krém a malé množství si ho ponecháme v kastrůlku. Na čokoládu do každého poháru rozdělíme druhou polovinu bílého mascarponového krému. Bílý krém v každém poháru protáhneme vidličkou namočenou ve zbytku čokoládového krému tak, aby vznikl mramorový krém.

Další recepty Celý díl