Saláty

Vlažný salát z rajčat a fenyklu s krutony a pečeným lososovitým pstruhem na česnekovém másle

400 g rajčata malá různé barvy a velikost
200 g fenykl
petrželka hladká
sůl
bílý pepř
olivový olej
100 g toustový chléb
120 g máslo
1 stroužek česnek
400 g filet z lososovitého pstruha
1 dcl bílé víno

Toustový chleba nakrájejte na kostičky a v troubě usušte do zlatova. Na pánvičce rozehřejte máslo 20 g a rozmačkejte do něj 1 stroužek česneku a lehce promíchejte. Do tohoto másla dejte krutóny a promíchejte. Rajčata překrájejte na polovinu, fenykl na plátky, dejte do misky, přidejte nasekanou petrželku, osolte, opepřete, přidejte olivový olej a promíchejte. Nakonec přidejte česnekové krutony. Filety lososovitého pstruha nakrájejte na 8 částí a v pánvičce opečte na olivovém oleji. Nejprve kůží dolů do křupava a potom otočte a hned dejte máslo, 1 stroužek česneku rozmačkaného dokud česnek nezačne vonět. Pak zalijte vínem a lehce svařte na polovinu. Do talíře dejte ochucený salát a na něj naskládejte 2 ks opečené kousky lososovitého pstruha. Výpekem z pánvičky polijte salát a opečeného lososovitého pstruha.

Další recepty Celý díl