Vepřové na celeru a pórku

Vepřové na celeru a pórku

400 g vepřová kýta nebo plec
300 g řapíkatého celeru
100 g celeru
100 g pórku
1 lžíce oleje
vývar nebo voda na podlévání
čerstvě drcený pepř
čerstvý kopr
sůl

1. Maso nakrájíme na kostky 3×3 cm, opepříme, zakápneme olejem a necháme přes noc v lednici

2. maso orestujeme na oleji

4. Přidáme oba druhy celeru nakrájeného na kostičky

5. Osolíme dle chuti a 10 minut vše restujeme

6. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka

7. Ke konci přidáme na kolečka nakrájený pórek a dodusíme

8. Hotový pokrm posypeme nasekaným čerstvým koprem

Vhodnou přílohou může být rýže, pečivo

Další recepty Celý díl