Kuřecí řízek v mandlové krustě

Kuřecí řízek v mandlové krustě

2 plátky kuřecích prsou (ideálně rovnoměrné výšky okolo centimetru a půl)
3 lžíce bílého jogurtu
lžičku worchesteru
sůl, pepř dle chuti
30 g mletých mandlí nebo jiných ořechů

Připravíme si do misky marinádu z jogurtu, worchesteru a soli a pepře a vložíme do ní kuřecí prsa tak, aby byla celá pokrytá. Necháme v chladu odležet alespoň 2 hodiny, ale klidně přes noc.

Pekáček nebo zapékací misku vyložíme pečícím papírem. Kuřecí prsa necháme lehce okapat od marinády a obalíme v mandlích – klidně trošku přimáčkneme. Přendáme na pekáček a vložíme do trouby rozpálené na 250°C. Pečeme asi 20 minut – pokud by mandle příliš tmavly, stáhneme o něco teplotu a dopečeme.

Vysoká teplota maso zatáhne a to nebude tolik pouštět šťávu, jinak by nám spodní část mandlové krusty navlhla a nedržela by na mase. Ani to však případně není závadou na chuti :-) Hotový řízek podáváme třeba klasicky s bramborovou kaší a okurkovým salátem.

Další recepty Celý díl