Eintopf

Eintopf

250 g sladkokyselého zelí
200 g polévkové (kořenové) zeleniny
150 g uzeniny
100 g čočky
100 g fazolí
5 lžic másla
4 lžíce hladké mouky
špetka prášku do pečiva
polévkové koření
smetana
pepř
sůl

1. Fazole a čočku přebereme, propláchneme a uvaříme každé zvlášť ve vroucí vodě se špetkou prášku do pečiva

2. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme nakrájenou zeleninu a na kolečka pokrájenou

uzeninu

3. Vše krátce opečeme, zalijeme vodou, prošleháme, přidáme zelí a povaříme, až tuk vystoupí na

povrch

4. Do polévky vsypeme uvařenou čočku a fazole, osolíme, opepříme, okořeníme

5. Nakonec na zjemnění přidáme smetanu a již nevaříme.

Další recepty Celý díl