Vepřový bok na kadeřávku, slanině a smetaně

Vepřový bok na kadeřávku, slanině a smetaně

Vepřový bok
Sůl
Pepř
Olej
česnek
Kmín
Mletá paprika
kadeřávek
Anglická slanina
Smetana
Brambory jako příloha

Bůček nařízneme na horní kůži do mřížky, osolíme, opepříme, potřeme česnekem, posypeme kmínem a paprikou. Opečeme ze všech stran na pánvi a pak pečeme přikryté v troubě na 180°C cca 2 hodiny, občas přeléváme výpekem.

Na oleji opečeme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu, přidáme nasekaný kadeřávek, posolíme, popepříme a trochu podlijeme vodou, dusíme až bude kadeřávek na skus. Těsně před koncem dušení podlijeme smetanou a krátce provaříme.

Podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem.

Další recepty Celý díl