Vepřová panenka Wellington

Vepřová panenka Wellington

Máslo
Vepřová panenka
Cibule šalotka
Žampiony
Pepř
Sůl
Petrželka
Tymián
Šalvěj
Hořčice
Olej
Plátky anglické slaniny
Listové těsto
Brambory nebo jakákoliv zelenina jako příloha, nebo restované fazolové lusky

Žampiony a šalotku orestujeme na másle s bylinkami, solí a pepřem.

Panenku v celku zprudka orestujeme, posolíme, popepříme a potřeme hořčicí.

Vyskládáme si přes sebe plátky slaniny, po celé ploše naneseme restovanou směs žampiónů,

doprostřed položíme panenku a pevně zamotáme.

Takto zamotanou panenku vložíme na plát listového těsta, zamotáme a potřeme vejcem.

Pečeme cca 25 minut na 180°C.

Další recepty Celý díl