Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka
Sušené švestky
Sušené meruňky
Rozinky
Červené víno
Pomeranč
Máslo
Šalotka
Petrželka
Muškátový oříšek
Sůl
Pepř mletý
Celer / brambory jako příloha

Sušené ovoce namočíme do vína a necháme chvíli odležet.

Na másle orestujeme najemno nasekané šalotky, přidáme víno, nasekanou petrželku,

muškátový oříšek, súl, pepř a pomerančovou šťávu. Maso rozřízneme na velký plát, mírně

naklepeme, osolíme a opepříme. Doprostřed rozložíme šalotky, nastrouhanou

pomerančovou kůru a namočené ovoce. Smotáme do rolády a zajistíme režnou nití.

Panenku zprudka opečeme, přendáme do pekáče, přidáme zbytek ovoce, vína a másla,

pečeme na 180°C cca 20-25 minut.

Výpek s ovocem rozmixujeme a dle potřeby dochutíme, scedíme a podáváme jako omáčku

k panence.

Ideální přílohou je například celerové pyré.

Další recepty Celý díl