Vepřová panenka s brandy omáčkou
Vepřová panenka s brandy omáčkou
Vepřová panenka
Plátky anglické slaniny
Sůl
Pepř
ROzmarýn, tymián
Olej
2 polévkové lžíce brandy
2 šalotky (nebo bílé části jarní cibulky)
1 lžíce medu
Balsamicový ocet
1 polévková lžíce demi glace
Máslo
Panenku vcelku posolíme, popepříme, posypeme nasekaným čerstvým rozmarýnem a tymiánem a
zabalíme do plátků anglické slaniny. Dáme upéct do trouby na 180 C do růžova a těsně před
upečením z trouby vytáhneme a zprudka krátce opečeme na pánvi, pak krájíme na medailonky.
Do pánve přidáme kousek másla a na něm zesklovatíme jemně posekané šalotky, přilijeme
balsamico, med, demi glace, brandy a malinko vody, cca 3 lžíce. Provaříme, podle potřeby
zredukujeme a podle potřeby přidáme ještě brandy. Dochutíme případně solí.
Vhodná příloha jsou šťouchané nebo pečené brambory, případně bramborovo-dýňové pyré.