Vepřová panenka s brandy omáčkou

Vepřová panenka s brandy omáčkou

Vepřová panenka
Plátky anglické slaniny
Sůl
Pepř
ROzmarýn, tymián
Olej
2 polévkové lžíce brandy
2 šalotky (nebo bílé části jarní cibulky)
1 lžíce medu
Balsamicový ocet
1 polévková lžíce demi glace
Máslo

Panenku vcelku posolíme, popepříme, posypeme nasekaným čerstvým rozmarýnem a tymiánem a

zabalíme do plátků anglické slaniny. Dáme upéct do trouby na 180 C do růžova a těsně před

upečením z trouby vytáhneme a zprudka krátce opečeme na pánvi, pak krájíme na medailonky.

Do pánve přidáme kousek másla a na něm zesklovatíme jemně posekané šalotky, přilijeme

balsamico, med, demi glace, brandy a malinko vody, cca 3 lžíce. Provaříme, podle potřeby

zredukujeme a podle potřeby přidáme ještě brandy. Dochutíme případně solí.

Vhodná příloha jsou šťouchané nebo pečené brambory, případně bramborovo-dýňové pyré.

Další recepty Celý díl