Dušené hovězí se smetanovou houbovou omáčkou
Dušené hovězí se smetanovou houbovou omáčkou
- Houby
- Cibule
- Máslo
- Olej
- Kmín
- Sůl
- Petrželka
- Vývar
- Zakysaná smetana
- Citron
- Brambory
- Vejce
- Dušené hovězí maso
- Solamyl
1. Na oleji a másle zpěníme cibulku, přidáme osolené kousky hub spolu s kmínem a petrželkou, průběžně mírně podléváme.
2. Po změknutí hub odstavíme z ohně a vmícháme smetanu. Pokud použijeme sladkou smetanu, podle chuti okyselíme citronem. Dosolíme.
3. Dle potřeby můžeme zahustit solamylem rozmíchaným v troše mléka nebo vody.
4. K omáčce podáváme podušené hovězí maso, uvařené vejce a pečený brambor.