Polévka z jarní cibulky se špenátem, rukolou, pak choi salátem a bylinkami

2 svazky jarních cibulek
3 lžíce extra panenského olivového oleje
50 g másla
80 g syrových brambor
300 ml kuřecího vývaru
1 čajová lžička červeného vinného octa
1 stroužek česneku
bylinky čerstvé
sůl
pepř
petrželová nať
baby špenát
rukola
pak choi salát
výhonky
pečivo

V hrnci rozehřejeme olej s máslem, přidáme pouze bílé části nakrájené cibulky a pomalu restujeme přibližně 5 min. Přidáme najemno nastrouhanou bramboru a opět restujeme. Po chvíli zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř, česnek, tymián a dobře provaříme. Přidáme špenát, rukolu, nasekaný pak choi salát a provaříme. Nakonec přidáme nakrájené zelené části cibulek, krátce provaříme, přidáme čajovou lžičku octa pro výraznější chuť a rozmixujeme. Podáváme s krutony z pečiva a zdobíme výhonky.

Další recepty Celý díl