Rumové řezy

Piškot:
100 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
1/3 prášku do pečiva
4 vejce
6 lžic horké vody

Náplň:
mleté cukroví, marmeláda, lehce ředěný rum

Volitelně kandované ovoce, rozinky, ořechy, sekaná čokoláda

Žloutky s cukrem a vodou vyšleháme do pěny, přidáme mouku a pevný sníh z bílků a pečeme cca 12 min/170*C než piškot zrůžoví. Mezitím si připravíme náplň - cukroví s marmeládou a ředěným rumem rozmícháme na hladkou hmotu, podle chuti přidáme kandované ovoce, ořechy atd. Upečený a vychladlý korpus překrojíme na poloviny, každou pokapeme rumem/ ovocnou šťávou nebo potřeme pikantní marmeládou. Na jednu polovinu korpusu naneseme rovnoměrně rumovou směs z cukroví, přiklopíme druhou částí korpusu, zatížíme a dáme odpočívat min na 2 hodiny do lednice. Zdobíme citronovou polevou, čokládovou polevou nebo jen pocukrujeme moučkovým cukrem.

Další recepty Celý díl