Polévka z lososa s pórkem a zelenými fazolkami
1 pórek
3 lžíce olivového oleje
1 bobkový list
300 g filet z lososa (bez kůže)
sůl
černý pepř
2 lžíce nasekané petrželky
1/2 citronu
nasekaný čerstvý kopr
zelené fazolové lusky
kořenová zelenina
brambory
Pórek nakrájíme na plátky, které ještě rozpůlíme. V pánvi s rozpáleným olivovým olejem orestujeme pórek. Vložíme do většího hrnce, přidáme vodu, bobkový list a přivedeme k varu. Filety z lososa nakrájíme na kostičky, přidáme do polévky a vaříme dalších 5 minut. Přidáme zelené fazolky, chvíli povaříme, osolíme a opepříme. Nandáme do misek a ozdobíme nasekanou petrželkou a sekaným koprem Citron nakrájíme na měsíčky a podáváme jako dochucovadlo k polévce. Do polévky můžeme dát vařit i kořenovou zeleninu a brambory.