Makový dort

Korpus:
4 vejce
150 g erythritolu
80 g mletého máku
50 g mandlové mouky
špetka soli
vanilková pasta

Krém:
400 g Mascarpone
200 g šlehačky 40%
sladidlo dle chuti
citronová šťáva

borůvky, maliny, jahody

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky prošlehat do pěny se lžící erythritolu. Bílky se špetkou soli prošlehat do pěny, pak po lžících zašlehávat zbylý erythritol. Na nejvyšší rychlost vyšlehat z bílků tuhý sníh. Spojit obě hmoty, po částech opatrně zamíchat mák s mandlemi a vanilkovou pastu.

Péct na 175°C 30 až 40 min, provést špejlový test. Po vychladnutí 2krát proříznout korpus a plnit krémem a ovocem dle výběru. Před podáváním chladit alespoň 2 hodiny v lednici.

Další recepty Celý díl