Krůtí prsa s kaštanovou nádivkou a dýňovým pyré
1 kg krůtích prs
100 g změklého másla
100 g anglické slaniny
sůl a čerstvě mletý pepř
brambory nebo dýně na přílohuNa nádivku:
100 g kuřecích jater
2 šalotky
1 řapíkatý celer
100 g vařených a nakrájených kaštanů
kůrky z bílého toustového chleba
2 vejce
30 g másla
30 ml mléka
30 ml brandy
sůl a černý pepř
svazek bylinek (šalvěj, tymián, atp.)
Nádivka: Kůrky drobně nakrájejte a osmahněte na kousku másla. Pak je namočte do mléka. Na másle orestujte dozlatova šalotku a celer. Přihoďte pokrájená játra, kaštany, sůl, pepř a poduste, dokud není maso měkké. Nechte trochu vychladnout, poté přidejte chléb, vejce, bylinky a armagnac. Všechno dobře promíchejte.
Krůtí prsa rozřízněte na plátky, naplňte nádivkou, zarolujte a omotejte plátky slaniny. Pečeme v troubě na cca 170 °C a občasně potíráme rozpuštěným máslem nebo výpekem. Podáváme např. s dýňovým pyré nebo pečenými brambory.