Květákový krém s kokosovým mlékem a chipsy z mrkve a řepy
1 cibule
olivový olej
1 kg květák
1 l vývar
kokosové mléko
mletý černý pepř
sůl
muškátový oříšek
mrkev
řepa
semínky
Květák nakrájíme, posolíme a zakapeme olivovým olejem a na pečícím papíru pečeme cca 30 minut. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme dozlatova na oleji. Přidáme květák a zalijeme vývarem. Necháme povařit, dosolíme, opepříme a přidáme trochu muškátového oříšku. Polévku promixujeme, přidáme kokosové mléko a dochutíme. Z mrkve a řepy nakrájíme tenké plátky, mírně potřeme olejem a pečeme v troubě na vysoké teplotě, pak je spolu s praženými semínky vkládáme jako vložku do polévky.