Maso

Konfitovaná vepřová panenka s bylinkami a smetanovou omáčkou ze čtyřbarevného pepře, podávaná s bramborovými lívanečky a fazolovými šátečky

4 porce

800 g vepřové panenky
čerstvé bylinky
olivový olej
hrubozrnná sůl

Nakrájíme panenku na 3–4 cm vysoké kostky, obalíme v bylinkách se solí, orestujeme na pánvi a dopečeme v troubě cca 4 minuty.

omáčka

1 cibule
čtyřbarevný drcený pepř
50 ml vývaru
200 ml smetany
sůl
houby
100 g másla
tymián

Cibuli orestujeme na zbylém tuku spolu s drceným pepřem, zalijeme vývarem, přidáme smetanu, provaříme, dochutíme solí a dáme na stranu. Zvlášť na másle orestujeme houby s bylinkami a odstavíme.

šátečky

200 g fazolových lusků
8 plátků anglické slaniny

Nastrouháme brambory, přidáme vejce, česnek, sůl, pepř a smažíme na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.

lívanečky

800 g brambor
2 vejce
stroužky česneku
sůl
pepř
olej na smažení

Fazolové lusky dáme na 4 minuty do horké osolené vody a poté prolijeme studenou vodou. Lusky zabalíme do anglické slaniny a pečeme v troubě cca 10 minut.

Další recepty Celý díl