Pečený bio selečí hřbet s kaší ze sladkých brambor a pečenou zeleninou
4 porce
600 g bio selečí hřbet
1 pol. lžíce másla
1 l kuřecího vývaru
1 malá banánová šalotka
tymián
sůl
pepř
800g batáty (sladké brambory)
římský kmín
0,02 kg vepřové sádlo
4 mrkve s natí
4 baby petržele s natí
4 ostružiny
4 čerstvé šalvěje
Puré ze sladkých brambor
Batáty očistíme a oloupeme, nakrájíme na stejně velké kostky a orestujeme na másle a pokrájené šalotce.přidáme římský kmín a zalijeme vroucím kuřecím vývarem a uvaříme do měkka. Po uvaření část tekutiny slijeme a rozmixujeme a propasírujeme přes síto! Dochutíme solí, pepřem a zjemníme máslem.
Selečí hřbet
Maso osolíme, opepříme poklademe trhaný tymián a opečeme zprudka! Zatažené maso dáme dopéct do rozehřáté trouby s kostičkou másla při teplotě 135 stupňů dle velikosti. Poté vyndáme a necháme odpočinout přiklopené!
Pečená zelenina
Baby zeleninu oloupeme a sformujeme na stejně velké turnýrováním. Očištěnou zeleninou osolíme opepříme a posypeme zlehka římským kmínem, potřeme sádlem a dáme péct do rozehřáté trouby na 180 stupňů do poloměkka.