Pštrosí steaky v zázvorové marinádě
4 pštrosí steaky z filetu po 200 g
2 lžíce oleje
sůl
2 lžíce nastrouhaného zázvoru
4 rozmačkané stroužky česneku
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce sherry
1 lžička cukru
2 dcl pštrosího nebo kuřecího vývaru
4 ks jarní cibulky i s natí
Z česneku, zázvoru, cukru, sherry, sojové omáčky smícháme v širší misce marinádu, do které naložíme nejlépe na 24 h osolené steaky. Po vyjmutí z marinády steaky oklepeme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi na trošce tuku cca 5 minut z každé strany, pokud je chceme mít středně propečené, vyjmeme a dáme na teplé místo, do výpeku přidáme zbylou marinádu, vývar a krátce varem zredukujeme, až nám vznikne jemná hustá šťáva. Pokud by ve šťávě zůstaly hrubší kousky z marinády, můžeme ji přecedit. Steaky podáváme přelité šťávou z marinády s rozpečenou bagetou.