ČT nemá práva k poskytování obsahu online
Obsah dílu
Jak na parmy — Muškař Milan Ryba — Letovická přehrada – Křetínka — Umělý výtěr sumce — 80cm štika ulovená na lančmít
Části dílu
00:41
Jak na parmy
Další díl cyklu Jak na ryby s Rudou Hrušínským začíná v klidu a pohodě u vody. Ruda s Pavlem Tomim snídají a čekají na Davida Havlíčka, který jim slíbil, že tentokrát je vezme na parmy. Oba už se těší, ale David nikde. Když se ho dočkají, patřičně komentují jeho svačinku. Sýr, lančmít, rohlíky... S údivem se však dozvídají, že to není svačinka pro lidi, ale pro ryby a hlavně pro parmy. Ještě na tomto břehu si řekneme, na co, kdy a kde parmu lovit. Budeme totiž chytat na druhé straně řeky a neradi bychom si parmy vyplašili. Na gumovém člunu všichni tři přejedou na lovné místo a David nám hned ukáže, jak sbírat chrostíky, protože to je pro parmy úplná lahůdka. Počasí nám bohužel moc nepřeje, silná bouřka a průtrž mračen nás zažene do úkrytu.
06:55
Letovická přehrada Křetínka
Alespoň je chvilka na představení krásné přehrady na rozmezí východních Čech a Moravy. Letovické přehradě se říká Křetínka.
09:25
Muškař Milan Ryba
11:44
A zpět na parmy
Rudovi poradí kamarád Milan Ryba, jak na ně s muškařským prutem a jaké používá mouchy. Je po dešti a ryby zřejmě někde odpočívají, takže David alespoň zavzpomíná, jak před třemi dny na stejném místě ulovil krásnou parmu, a společně se na to podíváme. Pavlovi se ještě povede husarský kousek - štiku dlouhou 80 centimetrů uloví na lančmít.
17:29
80cm štika ulovená na lančmít
Pavlovi se ještě povede husarský kousek - štiku dlouhou 80 centimetrů uloví na lančmít.
19:27
Umělý výtěr sumce
Zbude ještě chvilka na výjezd do Hodonína, kde uvidíme, jak se uměle vytírá sumec.
22:55
Kotlíkovej sumčí guláš
No a jako vždy bude něco dobrého k jídlu, tentokrát v kotlíku na ohni u vody.
ČT nemá práva pro internet
Stopáž26 minut
25. června 2011
Přehled dílů
Omlouváme se, tento pořad momentálně nemá žádné přehratelné díly.