Zeleninová jídla

Rizoto s červenou řepou

Emanuele Ridi se v naší kuchyni objeví už potřetí. Dnes si spolu s ním můžete připravit nevšední, ale chutné rizoto s červenou řepou.

* 4. 8. 1973


olej
máslo
šalotka
rýže carnaroli
sůl
bílé víno
zeleninový vývar
červená řepa
parmezán
gorgonzola

V kastrolu rozehřejeme máslo s olejem. přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a rýži a ihned posolíme. Rýži trochu opražíme a zalijeme vínem. Necháme povařit. Až rizoto trochu zhoustne, přiléváme postupně po částech vývar. Vedle si rozmixujeme předvařené řepy s trochou vývaru. Řepu přimícháme do rýže. Zjemníme máslem a dochutíme strouhaným parmezánem. Rizoto zdobíme gorgonzolou a parmezánem.

Další recepty Celý díl