Těstoviny
Těstoviny s římským květákem

Do naší kuchyně znovu zavítá Emanuele Ridi. Dnes si spolu s ním můžete připravit lahodné těstoviny s romanescem.
* 4. 8. 1973
římský květák
sůl
olivový olej
česnek
ančovičky
těstoviny
pecorino
Římský květák rozdělíme na růžičky, ty potom vložíme do osolené vroucí vody a vaříme doměkka. Mezitím si na pánvi rozehřejeme olivový olej, na pánev dáme dva oloupané stroužky česneku, ančovičky a orestujeme. Scezený římský květák také přidáme na pánev a orestujeme a na pánvi vařečkou rozmačkáme na drobné kousky.
V hrnci uvaříme těstoviny. Uvařené těstoviny přidáme na pánev a promícháme. Přisypeme nastrouhané pecorino, dochutíme olivovým olejem a podáváme.