Těstoviny

Těstoviny s římským květákem

Do naší kuchyně znovu zavítá Emanuele Ridi. Dnes si spolu s ním můžete připravit lahodné těstoviny s romanescem.

* 4. 8. 1973


římský květák
sůl
olivový olej
česnek
ančovičky
těstoviny
pecorino

Římský květák rozdělíme na růžičky, ty potom vložíme do osolené vroucí vody a vaříme doměkka. Mezitím si na pánvi rozehřejeme olivový olej, na pánev dáme dva oloupané stroužky česneku, ančovičky a orestujeme. Scezený římský květák také přidáme na pánev a orestujeme a na pánvi vařečkou rozmačkáme na drobné kousky.

V hrnci uvaříme těstoviny. Uvařené těstoviny přidáme na pánev a promícháme. Přisypeme nastrouhané pecorino, dochutíme olivovým olejem a podáváme.

Další recepty Celý díl