Moučníky a cukroví

Oříšková bezé roláda plněná mascarpone se šlehačkou

Naši kuchyni znovu navštíví Kamila Nývltová. Tentokrát upeče lehkou oříškovou bezé roládu plněnou mascarpone se šlehačkou.

roláda

bílky z 6 vajec
cukr krupice
lískové oříšky
hladká mouka

rybízová marmeláda
jahody
čokoládové sypání

Bílky vyšleháme s cukrem do tuhého sněhu. Přidáme mleté ořechy a mouku a lehce zamícháme. Plech vyložíme pečicím papírem a těsto rovnoměrně rozetřeme. Roládu pečeme asi 12 minut na 150 °C.

Roládu opatrně stáhneme z pečicího papíru a pomažeme rybízovou marmeládou a poté náplní a zarolujeme. Krém pomažeme i navrch rolády. Roládu zdobíme kávovým krémem, jahodami a čokoládovým sypáním.

náplň

mascarpone
smetana ke šlehání
vanilkový cukr
moučkový cukr
citronová šťáva

rozpustná káva

V míse vyšleháme mascarpone se smetanou ke šlehání. Přidáme vanilkový cukr a moučkový cukr podle chuti a citronovou šťávu. 4 lžíce krému odebereme do mističky a dáme stranou. K odebranému krému přilijeme trochu rozpustné kávy a promícháme.

Další recepty Celý díl