Různé

Velikonoční hlavička

V kuchyni uvítáme opět Jáju Dvořákovou. Můžete si spolu s ní upéct velikonoční hlavičku.

Jája Dvořáková
manželka herce Josefa Dvořáka

Jája Dvořáková

* 26. 4. 1943


10 rohlíků
uzené maso
vejce
máslo
mléko
směs zelených bylinek (mladé kopřivy)
sůl, pepř
česnek

Pečivo nakrájíme na drobné kostičky a vložíme do velké mísy. Přilijeme teplé mléko a rozpuštěné máslo. Dále přidáme žloutky, maso nakrájené nadrobno, nasekané bylinky a nasekané mandle. Ochutíme solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Na závěr zlehka vmícháme bílky vyšlehané do tuhého sněhu. Přemístíme do pekáče vyloženého pečicím papírem a pečeme asi 30 minut na 200 °C.

Další recepty Celý díl