Králík po šumavsku

V naší kuchyni dnes uvítáme Matěje Rupperta. Prozradí recept na svého oblíbeného králíka po šumavsku s poněkud netradiční přílohou.
* 12. 3. 1978
králík
sůl
marináda
česnek
plnotučná hořčice
ocet
olej
voda
příloha
brambory
olivový olej
sůlrukola na ozdobu
Do pekáčku vložíme rozporcovaného králíka. Z obou stran maso osolíme. Připravíme si marinádu. Smícháme cca 3 lžíce hořčice, lžičku octa, prolisovaný česnek dle chuti a trochu rostlinného oleje. Marinádou potřeme maso. Do nádoby od marinády nalijeme trochu vody, promícháme se zbytky marinády a touto vodou podlijeme maso v pekáčku. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na hodinu a půl.
Mezitím si připravíme brambory. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Brambory dobře propláchneme a poté dobře usušíme. Poté rozehřejeme na pánvi trochu olivového oleje a brambory opečeme cca 10 - 12 minut. Až budou brambory zlatavé, osolíme je.