Moučníky a cukroví

Tvarohové knedlíky s jahodami

Do naší kuchyně zavítá opět Ondřej Brzobohatý. Tentokrát prozradí recept na skvělé tvarohové knedlíky s jahodami a netradiční polevou.

Ondřej Gregor Brzobohatý
hudební skladatel, moderátor

Ondřej Gregor Brzobohatý

* 2. 2. 1983


měkký tvaroh
hrubá mouka
vejce
jahody
sůl

poleva

máslo
zakysaná smetana
cukr
vaječný koňak

na ozdobu

jahody
nastrouhaný tvrdý tvaroh
máta

Do velkého hrnce dáme valit vodu a trochu ji osolíme. V míse smícháme nastrouhaný tvrdý tvaroh s hrubou moukou a vejcem. Těsto uhněteme. Mělo by být hladké a nelepivé. Těsto vyválíme a odkrajujeme z něj kousky, do kterých zabalíme vždy celou jahodu. Knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme 10 - 15 minut.

Do kastrůlku na mírný oheň vložíme zakysanou smetanu, cukr a vaječný koňak. Dobře promícháme.

Na talíř dáme knedlíky, polijeme připravenou polevou, rozpuštěným máslem, zbylými jahodami a lístky máty.

Další recepty Celý díl