Tvarohové knedlíky s jahodami

Do naší kuchyně zavítá opět Ondřej Brzobohatý. Tentokrát prozradí recept na skvělé tvarohové knedlíky s jahodami a netradiční polevou.
* 2. 2. 1983
měkký tvaroh
hrubá mouka
vejce
jahody
sůl
poleva
máslo
zakysaná smetana
cukr
vaječný koňak
na ozdobu
jahody
nastrouhaný tvrdý tvaroh
máta
Do velkého hrnce dáme valit vodu a trochu ji osolíme. V míse smícháme nastrouhaný tvrdý tvaroh s hrubou moukou a vejcem. Těsto uhněteme. Mělo by být hladké a nelepivé. Těsto vyválíme a odkrajujeme z něj kousky, do kterých zabalíme vždy celou jahodu. Knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme 10 - 15 minut.
Do kastrůlku na mírný oheň vložíme zakysanou smetanu, cukr a vaječný koňak. Dobře promícháme.
Na talíř dáme knedlíky, polijeme připravenou polevou, rozpuštěným máslem, zbylými jahodami a lístky máty.