Sýry

Nakládaný hermelín

Do naší kuchyně opět zavítal Petr Urban. Spolu s ním si můžete naložit pikantní hermelín. Budete překvapeni, jak skvěle chutná.

Petr Urban
kreslíř

Petr Urban

* 8. 8. 1960


hermelín
česnek
chilli paprička
tymián
grilovací koření
maďarská paprika
sůl, pepř
cibule
olej

Hermelín rozřízneme podélně na dvě poloviny. V misce si připravíme náplň. Česnek a chilli papričky nakrájíme najemno. Přidáme papriku, grilovací koření, tymián a sůl. Promícháme. Vždy jednu polovinu hermelínu pomažeme připravenou směsí a přiklopíme.

Do sklenice vložíme cibuli nakrájenou na kolečka, hermelíny a zalijeme olejem. Sklenici zavřeme a necháme uležet tři dny.

Další recepty Celý díl